9. srečanje pobratenih občin, Velika Gorica

Deveto srečanje pobratenih občin je bilo v Veliki Gorici. V okviru le-tega so odprli razstavo likovnih del. V galeriji Galženica v Veliki Gorici so razstavljali tudi Trebanjci: Mitja Berce, Olga Kolar, Neva Pevec, Bogdan Breznik in kipar Stane Novak.

To srečanje je potekalo od 21. do 22. junija 1986. Športniki iz trebanjske občine (70 udeležencev) so tekmovali v malem nogometu, košarki, šahu, rokometu in kegljanju.

Medtem ko so bila doslej srečanja pobratenih športnikov vedno dobro obiskana, so na tem srečanju v trebanjski ekipi namesto košarkarjev nastopili kar rokometaši. Po uspešnem nastopu so morali ti nastopiti še na rokometni tekmi, kjer pa jim je že zmanjkovalo moči. Zadeva bi bila še kar razumljiva, če ne bi takrat imeli v trebanjski občini kar dveh močnih košarkarskih klubov. Tudi med političnimi delavci ni bilo pravega zanimanja za srečanje. Udeležil se ga je samo predsednik skupščine Nace Dežman, pa še ta samo en dan.