6. tek mladosti od Šentlovrenca do Trebnjega

20. maja 1987 je bil šesti tek mladosti (organizatorja sta bila spet OK ZSMS in trebanjski ZTKO z mokronoško Iskro kot sponzorjem). Ta prireditev je imela obsežen program: mali maraton na 21 kilometrov, trimski tek na 10 kilometrov, tek cicibanov na 500 metrov in tek paraplegikov na 7,5 in 2 kilometra ter atletsko tekmovanje paraplegikov pred tekom (v metu kopja, diska in krogle ter tekih na 100 in 200 metrov). Tega teka so se udeležili paraplegiki iz vse Slovenije in tudi iz Avstrije, Hrvaške in Češkoslovaške. Prireditev je bila sklenjena s kulturnim programom in prikazom radijsko vodenih letalskih modelov.

Bogoljub (Boban) Pivašević in Jože Vencelj iz Štefana sta v začetku 80. let pričela s teki mladosti od Šentlovrenca do Trebnjega. Ti so prerasli v pomembno in množično športno prireditev Dolenjske. Boban se je pred šestim tekom spominjal: »Ko sva midva z Jožetom tekla, je igrala tudi godba na pihala, stava pa je bila, da poraženec plača pijačo vsem kibicem«.

Kibic – pogovorni izraz za navijača

Na 6. teku je bilo okoli 500 tekmovalcev in večina jih je tekla na krajši progi (mali maraton). Vmes je prišlo do dežja in celo toče. Jože Vencelj (eden od pobudnikov Teka mladosti od Šentlovrenca do Trebnjega in predsednik organizacijskega odbora tega dogodka) se je zahvalil vsem organizatorjem, tekmovalcem in še posebej predsedniku častnega odbora Nacetu Dežmanu in pokrovitelju Iskri Mokronog.

Rezultati so vidni na spodnji povezavi.