skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

7. tek mladosti od Šentlovrenca do Trebnjega

27. maja 1988 (petek) je potekal že sedmi tek mladosti (prireditelja sta bila ponovno OK ZSM in ZTKO občine Trebnje in sponzor Iskra). Mali maraton je bil na 21 kilometrov, trimski tek na 10 kilometrov, tek cicibanov na 500 metrov, paraplegiki iz Avstrije, Jugoslavije, Italije, Češkoslovaške in Zvezne republike Nemčije pa so tekmovali na 7,5 km dolgi progi iz Šentlovrenca in 2 km dolgi progi iz Štefana. Vsi so tek zaključili v Trebnjem. Vsem tekmovalcem, ki so prišli do cilja, so podelili spominsko priznanje, zastavico, priponko in nalepko. Prvi trije v vsaki kategoriji so prejeli medalje. Podelili so tudi nekaj praktičnih nagrad, majic z zaščitnim znakom teka in knjig Trideset tisoč korakov avtorja Janeza Pence. Nekaj knjig in majic so razdelili tudi z žrebom.

Vseh tekmovalcev naj bi bilo okoli 600, prišli so tudi paraplegiki iz Madžarske. Predsednik organizacijskega odbora Bruno Gričar se je po koncu prireditve zahvalil vsem tekmovalcem, predsedniku častnega odbora prireditve generalmajorju Ferdu Šetrajčiču in predsedniku občine Trebnje Nacetu Dežmanu za vsestransko sodelovanje in pomoč. Za uspeh prireditve se je še posebej zahvalil Marku Kapusu, ki je v rokah držal vse niti. Kritičen je bil tudi do vseh tistih, ki so po njegovem mnenju stali preveč ob strani, kot da to ne bi bila trebanjska prireditev. Tako je okrcal turistične in gostinske delavce, ki so premalo izkoristili množično prireditev za reklamiranje Trebnjega (zato so na pomoč priskočili gasilci in Boban Pivašević).

Rezultati so vidni na spodnji povezavi.

Medtem je na Mirni  potekal mednarodni atletski miting za paraplegike in tetraplegike (kopje ali kij, disk, krogla in tek na 60 metrov). V Trebnjem so takrat tekmovali Avstrijci in Madžari. Organizatorji so bili mirnski športni delavci in Jože Okoren, podpredsednik Zveze paraplegikov Slovenije (pri tej in jugoslovanski zvezi referent zadolžen za šport in rekreacijo).

Rezultati so vidni na spodnji povezavi.

Preberi več

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Organizacija

Partner


Izbira pokrajine


2008 - 2022 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.