Volitve pri Šajnovih, Ilirska Bistrica, okrog leta 1964

Po drugi vojni so Šajnovim na Prešernovi ulici v Ilirski Bistrici nacionalizirali lokal v pritličju stanovanjske hiše. V njem je postal družbeni gostinski objekt BUFFET ŠPORT. Izza stavbe je bilo na urejenem balinišču poskrbljeno za balinanje. Tu v osrednjem gostilniškem prostoru je bila velika biljardna miza, zanimiva predvsem mladim. V sosednjem prostoru so se zbirali igralci na karte pa tudi šahisti. Prostor je bil pregrajen in je omogočal moškemu pevskemu zboru pevske vaje pod vodstvom,   dirigenta g ...

Preberi več

Po drugi vojni so Šajnovim na Prešernovi ulici v Ilirski Bistrici nacionalizirali lokal v pritličju stanovanjske hiše. V njem je postal družbeni gostinski objekt BUFFET ŠPORT. Izza stavbe je bilo na urejenem balinišču poskrbljeno za balinanje. Tu v osrednjem gostilniškem prostoru je bila velika biljardna miza, zanimiva predvsem mladim. V sosednjem prostoru so se zbirali igralci na karte pa tudi šahisti. Prostor je bil pregrajen in je omogočal moškemu pevskemu zboru pevske vaje pod vodstvom,   dirigenta g. Alojza Grma. Pri Šajnovih je bilo vedno živahno. Svoje so dodali tudi trije Šajnovi fantje, Vojko, Zorko in Tomo. Gostilna je nudila zavetje tudi mladini, ki se je vračala konec tedna iz ljubljanskih in drugih šol. Ni čudno, da smo Šajnov buffet pogosto imenovali kar »mladinski dom«. Prostore, ki so bili ob cesti in lahko dostopni, je občina koristila tudi za volitve, referendume, sestanke ipd.

Na sliki: Pred voliščem pred Buffetom šport v sedemdesetih letih. Tu so volilci še kaj predebatirali o volitvah in kandidatih. Na sliki prepoznamo slučajne volilce:

Z leve: Rude Peterlin Bravinčev, Frane Milostnik Petehov, Vojka Valenčič, Izidor Jenko, Francka Slavec Neščina, Pavla Čeligoj obe bistriški trafikantki in Mikuletičevi mama in hčerka.

 

217vč, foto V. Čeligoj

Slika

Lokacija

Informacije

Objavil

Vojko Čeligoj

Avtor originalnega gradiva

Vojko Čeligoj

Čas, ki ga prikazuje slika

1964

Obdobje nastanka slike

Po 2. svetovni vojni

Osebe na fotografiji

Volilci pred voliščem

Ključne besede

Volitve, 1964

Datum objave

13.03.2017 20:45

Zadnja sprememba

09.05.2017 12:52
Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam