skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Volitve pri Šajnovih, Ilirska Bistrica, okrog leta 1964

Po drugi vojni so Šajnovim na Prešernovi ulici v Ilirski Bistrici nacionalizirali lokal v pritličju stanovanjske hiše. V njem je postal družbeni gostinski objekt BUFFET ŠPORT. Izza stavbe je bilo na urejenem balinišču poskrbljeno za balinanje. Tu v osrednjem gostilniškem prostoru je bila velika biljardna miza, zanimiva predvsem mladim. V sosednjem prostoru so se zbirali igralci na karte pa tudi šahisti. Prostor je bil pregrajen in je omogočal moškemu pevskemu zboru pevske vaje pod vodstvom,   dirigenta g. Alojza Grma. Pri Šajnovih je bilo vedno živahno. Svoje so dodali tudi trije Šajnovi fantje, Vojko, Zorko in Tomo. Gostilna je nudila zavetje tudi mladini, ki se je vračala konec tedna iz ljubljanskih in drugih šol. Ni čudno, da smo Šajnov buffet pogosto imenovali kar »mladinski dom«. Prostore, ki so bili ob cesti in lahko dostopni, je občina koristila tudi za volitve, referendume, sestanke ipd.

Na sliki: Pred voliščem pred Buffetom šport v sedemdesetih letih. Tu so volilci še kaj predebatirali o volitvah in kandidatih. Na sliki prepoznamo slučajne volilce:

Z leve: Rude Peterlin Bravinčev, Frane Milostnik Petehov, Vojka Valenčič, Izidor Jenko, Francka Slavec Neščina, Pavla Čeligoj obe bistriški trafikantki in Mikuletičevi mama in hčerka.

 

217vč, foto V. Čeligoj

Slika

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Organizacija

Partner


Izbira pokrajine


2008 - 2022 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.