skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Društvo bibliotekarjev Maribor (DBM)

Društvo bibliotekarjev Maribor (DBM) je bilo ustanovljeno 15. 12. 1967 kot pravni naslednik leta 1950 ustanovljene podružnice Društva bibliotekarjev Slovenije v Mariboru. Deluje na območju upravnih enot Maribor, Lenart, Ormož, Pesnica, Ptuj, Ruše in Slovenska Bistrica.

Društvo sodeluje s področnimi društvi bibliotekarjev in z drugimi sorodnimi društvi v Republiki Sloveniji. Vključeno je v Zvezo bibliotekarskih društev Slovenije in Zvezo kulturnih društev Maribor. Sodeluje tudi s sorodnimi mednarodnimi društvi.

Namen Društva je izmenjavanje strokovnih izkušenj, povezovanje knjižničarjev, zavzemanje za profesionalno integriteto članov, pospeševanje razvoja knjižničarske stroke in dejavnosti ter utrjevanje njenega položaja v družbi. Člani se v okviru Društva srečujejo z namenom, da medsebojno sodelujejo, obravnavajo in razrešujejo strokovna vprašanja, ki so skupnega pomena, ter sodelujejo pri razvoju knjižničarske dejavnosti, knjižnic in osebnem razvoju poklicne poti.

Vir: Predstavitev društva. Maribor: Društvo bibliotekarjev. Pridobljeno 16. 4. 2018 s spletne strani: http://www.drustvo-bibliotekarjev.nevladna.org/nasa-dejavnost/

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.