skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

'Modra': 90ta leta

Devetdeseta leta zaznamujejo premiki na številnih področjih. Na knjižničarskem ga vsekakor zaznamuje računalniško opremljanje regijskih splošnoizobraževalnih knjižnic, začetki vnašanja bibliografskih zapisov in s tem sooblikovanja vzajemne kataložne baze COBIB. Koroška osrednja knjižnica je v tem obdobju intenzivno razvijala lokalno mrežo v matični knjižnici in načrtno izvajala retrospektivne vnose knjižničnega gradiva. Vse to je bilo pogoj za začetek računalniško podprte avtomatizirane izposoje (1996). 

Sočasno s korenitimi spremembami v stroki se je zamenjalo tudi vodstvo knjižnice. Nekdanji spoštovani ravnatelj, slavist Janez Mrdavšič, je prepustil mesto mlajši generaciji. Aprila 1994 je vodenje knjižnice prevzela Majda Kotnik-Verčko.

Knjižnica je v tem času svoj ugled v lokalnem in širšem slovenskem prostoru krepila s pestro prireditveno dejavnostjo. Gostila je številne priznane književnike in literate, prirejala druga spominska srečanja, organizirala priložnostne in spominske razstave ter pospešeno razvijala svojo bibliopedagoško dejavnost. 

Photo gallery

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.