Velikonočne voščilnice v Mestni knjižnici Izola

Mestna knjižnica Izola zbira stare razglednice in voščilnice že od leta 2005. Leta 1917 je prejela večjo zbirko velikonočnih voščilnic s področja bivše Jugoslavije in Madžarske. Zbirka obsega 40 voščilnic iz obdobja 20. in 30. let 20. stoletja. S kontinuirano digitalizacijo v naši ustanovi ščitimo obstoječe zbirke in širimo nabor knjižničnih storitev.
V današnjih časih skoraj vsa voščila, v obliki pisanih, živahnih in ganljivih prazničnih razglednic, pošiljamo elektronsko ali v obliki kratkih sporočil s pomočjo telefona. Še nedolgo tega je bilo to nepredstavljivo. Del priprav na praznike je bil tudi nakup in pošiljanje voščilnic. Čudovite voščilnice in razglednice sorodnikov in prijateljev, ki smo jih prejeli v naše poštne nabiralnike, so nas razveseljevale in ganile, včasih tudi nasmejale.