Črno – bela reduta

Najelitnejša ljubljanska pustna prireditev med obema vojnama je bila Črno-bela reduta. Organizirala sta jo je ASK Primorje s Klubom Primork. To je bila prireditev, s katero so ljubljančani poskušali pokazati kako velikomestni in svetovljanski postajajo. Elita, ki se je udeleževala redute in so jo sestavljali ljudje iz samega vrha družbene lestvice, ni bila omejena samo na Ljubljano. Poleg bana, podbana in župana so prihajali tudi tuji diplomati, višji državni pravdnik, predsednik višjega deželnega sodišča, visoki častniki in ostali pomembneži Dravske banovine s soprogami. Reduto so prirejali pod devizo črno-bela in že na samem začetku leta 1926 je imela takšen uspeh, da so jo sklenili obdržati.