Obrtno podjetje kmalu preraste v industrijski obrat

Podjetje je začelo z delom 8. oktobra 1894.  Iz seznama zaposlenih je razvidno, da je bilo tega leta  v njem zaposlenih samo 10 delavcev, od katerih so bili 4 domačini, 6 pa jih je Adolf Westen st.  pripeljal iz Nemčije oziroma iz Knittelfelda na Štajerskem.   Slednji so imeli nalogo, da so kot mojstri ostale delavce usposabljali v emajliranju surove posode. Hkrati z rastjo podjetja je naraščalo tudi število zaposlenih. Sprva so  bili v podjetju zaposleni samo moški, kasneje pa tudi ženske in celo otroci.

V začetku so delali samo v enem  poslopju z veliko delavnico, v kateri so bile tri peči ter stroji za prebijanje, stiskanje in obdelovanje kovin.  Leta 1895 je Adolf Westen st. dokupil nova zemljišča in na njih postavil dodatne delavnice, kar mu je omogočilo, da je število zaposlenih potrojil in da je surovo posodo, ki jo je dotlej dobival od strica Haardta iz Knittelfelda, začel izdelovati sam. Ker je s  tem njegovo obrtno podjetje začelo preraščati v industrijski obrat, ga je 27. aprila 1896 pri Okrožnem kot trgovskem sodišču v Celju registriral kot posamično firmo pod imenom A. Westen, Email & Blechgeschirr-Erzeugung, Cilli.