Leta 1912 Adolf Westen st. vodenje podjetja prepusti svojima nečakoma

Potem ko je podjetje razširil, je  Adolf Westen st. leta  1895 v njem zaposlil svoja nečaka Adolfa Westna ml. in Avgusta Westna, ki sta takrat šele končala srednjo poklicno šolo. Tako Adolf Westen ml. kot tudi  Avgust Westen  sta bila rojena v Lüttringhausenu pri Remscheidu v Westfaliji, in sicer Adolf 28. julija 1877, Avgust pa 25. decembra 1878. Poleg sestre sta imela še brata Petra in Franca, ki sta se prav tako  uveljavila kot podjetnika, prvi v Lodžu na Poljskem, drugi pa v Mediašu na Sedmograškem (Transilvaniji) v Romuniji.

Nečaka Adolf in Avgust pri svojem stricu v njegovem podjetju nista uživala nobenih privilegijev in je zanju veljal enako strog režim, kot za vse ostale zaposlene. Skupaj z drugimi delavci sta morala delati fizično na vseh oddelkih, kar pa jima je koristilo, ker sta s tem dobro spoznala vse faze proizvodnje.  Avgust Westen je poleg tega vodil evidenco delavcev, obračun mezd in korespondenco, pri čemer se je izkazal kot spreten trgovec in izvrsten organizator. Po določenem času je Adolf Westen st. Avgustu poveril vodenje komerciale, njegovemu bratu Adolfu pa tehnično vodstvo obratov.  Čeprav je bil Adolf Westen ml. samouk, se je v trdi šoli svojega strica  ter prvih delavcev in mojstrov naučil reševati vsa tehnična vprašanja podjetja, kar je bilo izredno pomembno, saj podjetje ob izbruhu prve svetovne vojne, ko je zaposlovalo že več kot tisoč delavcev in imelo že velik strojni park, še ni imelo zaposlenega niti enega samega inženirja.

Adolf Westen st. je ostal v Celju do leta 1912, ko se je odselil v Gradec, kjer je živel do svoje smrti leta 1942. Vodenje svojega podjetja je prepustil nečakoma Adolfu in Avgustu, ki sta njegovo delo uspešno nadaljevala.