Organizacija in potek dirke

Sicer lepa cesta za hitrostno motociklistlčno prireditev je bila manj primerna predvsem zaradi ožine, deloma pa tudi zaradi nekaterih ostrih ovinkov, razen tega pa so blizu cestišča rasla drevesa. V eni od časopisnih novic lahko preberemo nasvet, da naj v prihodnje motosekcija izbere primernejši teren, ki naj bi bil po možnosti čim bližje mestu, ker bo le tako moč v zadostni meri oglašati športni dogodek.

Dirka je privabila na oba cilja oziroma starta pri igrišču Panonije in Podrožniku kakor tudi na obeh straneh dirkalne proge rekordno število gledalcev, kar je kazalo na povečano zanimanje za ta šport. Prirediteljem je bilo  naklonjeno tudi lepo jesensko vreme. Organizatorji so poskrbeli za prikupno podobo obeh glavnih zbirališč občinstva: v Mostecu in Pod Rožnikom je bilo vse v zelenju in raznih zastavah, pripravljeni so bili posebni prostori za častne goste, za razsodišči, za parkiranje avtomobilov, telefon in drugo ustrezno infrastrukturo. Na vsakem koraku je bilo opazno, da ima najmlajša motosekcija pri nas že lepo število izkušenih in požrtvovalnih delavcev.

Prireditev so obiskali številni gostje, med njimi številni predstavniki vseh sorodnih društev, največ MK Ilirije in Moto-Hermesa, pa zastopniki oblasti, skoraj polnoštevilno pa je bil seveda zastopan tudi upravni odbor Avtomobilskega kluba s predsednikom g. Avgustom Praprotnikom na čelu.