Naš razrednik Jure Zdovc ni bil samo izvrsten učitelj slovenščine in nemščine, ampak tudi zelo dober vzgojitelj. Koliko dobrih nasvetov je znal posredovati kar med uro, predvsem pa pri razrednih urah. Res smo ga spoštovali in ga pogrešali, če ga kdaj ni bilo (bolezen, orožne vaje …).

Bilo je v 7. razredu, ko smo bila nekatera dekleta malo skregana. Razrednik je opazil in na razredni uri govoril o pomenu prijateljstva. Zatem je pred tablo poklical sprte strani in s sošolko Marijo sva si morali seči v roke, se pogledati v oči in obljubiti, da bova odslej strpni druga do druge. Sprava je bila uspešna. Na poti domov sva se odslej na dooolgo pogovarjali. In šolski spis o prijateljstvu sem napisala za odlično!