Almanah ob 60. obletnici zaključka osnovne šole Šmarje pri Jelšah 1963 - 2023

Draga sošolka, dragi sošolec!

Ko smo se dogovarjali o praznovanju naše 60. obletnice zaključka Osnovne šole Šmarje pri Jelšah 1963 -2023, se je porodila ideja, da bi bilo lepo, če bi to častitljivo obletnico obeležili tudi v pisni obliki, dokler so naši spomini še živi. Bilo bi škoda, da bi vse, kar smo v osmih letih našega šolanja doživeli in preživeli, šlo v pozabo.

Tako je nastal pričujoči almanah, kjer smo se na kratko sprehodili skozi čas. Obudili smo spomine na naše živeče in žal tudi preminule sošolce pa na tovarišice in tovariše, ki so nas učili, kako in kaj vse smo doživeli v šolskih klopeh pa tudi izven njih. Na kratko smo skočili še v najstarejšo zgodovino našega kraja in okolice, o kateri v času šolanja nismo kaj prida izvedeli. Nazadnje pa smo dodali še nekaj utrinkov in spominov sošolcev na šolske dni.