skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Juhe in jušni vložki

Prve juhe segajo v čas okoli 7500 let pred našim štetjem, ko začne človek uporabljati lončevino, primerno za kuhanje. Stari Grki so poznali enolončnice iz luščenega ječmena, pese, boba, graha, leče z dodatkom mesa ali rib. Znana je tako imenovana špartanska črna juha iz krvi z dodatkom kisa, zelja in še nekaterih začimb. Iz časa stare Grčije sta poznani še lidijska (meso, riban kruh, frigijski sir, koper in mastna juha) in ribja juha (riba, kaša, koriander, česen, čebula, koper in voda; vse skupaj so poškropili z močnim kisom ter dodali poper in figov sok).

Preberi več

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.