Zemljevid

Poleg slikanja veliko strast Marjanu Smrtniku pomenijo stari stroji. Malo za šalo, malo za res pove, da se je zato, ker si doma ni mogel privoščiti gradnje cele termoelektrarne, osredotočil na izdelavo manjših parnih strojev. Te je vgradil v pomanjšane modele lokomotiv, letal in drugih prevoznih sredstev. Gospod Smrtnik je izdelal najpomembnejše predstavnike iz razvoja parnih strojev.

Poudariti je treba, da vsi stroji delujejo. Čudovito izdelani, do najmanjše podrobnosti dodelani modeli so narejeni iz jekla, bakra, medenine, aluminija, lesa in pobarvani z barvami za kovine.

Nataša Oblak Japelj

Nataša Oblak Japelj