Misli o materinščini

Ob mednarodnem dnevu maternih jezikov smo želeli v Goriški knjižnici Franceta Bevka postaviti razstavo na temo materinščine.

Preberi več
Odločili smo se, da vse pišoče in razmišljujoče, ki živijo ali delujejo na območju Mestne občine Nova Gorica prosimo za misel, poezijo, haiku ... o materinščini. Nastala je raznolika in zanimiva zbirka misli, pesmi in prispevkov. Otvoritev razstave z naslovom Mednarodni dan maternih jezikov, misli goriških pesnic in pesnikov o materinščini, je bila 7. februarja 2014 v osrednjem razstavnem prostoru Goriške knjižnice. Razstava je nastala v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica.

Irena Tul

Ključne besede

HAIKU, HAIKU PESNIKI, MATERINŠČINA, PESNIKI, POEZIJA, SLOVENSKE PESNICE, SLOVENSKI PESNIKI, V LEPOSLOVJU