skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Luč na koncu predora

Septembra 1976 je delovno mesto ravnatelja prevzel Vid Marcen, poznavalec dela na glasbeni šoli, saj je glasbeno teorijo in klasično kitaro na njej poučeval že v letih 1971/73, nato pa se je do prevzema vodstvene funkcije na glasbeni šoli zaposlil kot profesor glasbe na Pedagoškem šolskem centru Celje (sedaj Gimnaziji Celje-Center). Delovna in prostorska problematika glasbene šole mu je bila znana, saj se je z njo srečeval neposredno kot član kolektiva in tudi kot član različnih strokovnih teles na širšem nivoju. To je bila pomembna prednost; s primerno strokovno kompetenco se je namreč lahko takoj vključil v tok dogodkov in mu ni bilo pretežko reagirati na občinski dopis v začetku šolskega leta 1976/77, ki je zahteval, »naj vodstvo šole pripravi kratko projektno nalogo, v okviru realnih dogovorjenih možnosti. Šele potem bo možno gradnjo ovrednotiti in vključiti v II. referendumski program«.

Preberi več
Projekt je bil kmalu pripravljen in že 20. oktobra na zboru delavcev Glasbene šole Celje tudi formalno sprejet. Sprejele so ga tudi pristojne občinske službe in nov prostorski koncept je poleg administrativnih, tehničnih in drugih prostorov, potrebnih za normalno delo šole, predvideval 21 učilnic za pretežno individualni pouk posameznih glasbil, 5 učilnic za skupinski pouk, 2 vadbena prostora za pevske zbore, orkester in druge komorne sestave ter koncertno dvorano s 150 sedeži. Indok, takratno glasilo celjskih občinskih organov, je sredi decembra 1976 objavil izvleček projektne naloge, ki jo je pred več kot mesecem dni oddalo vodstvo šole, in med drugi zapisal: »Z uresničitvijo tega načrta bi se približali zamisli o centru za glasbeno izobraževanje. Skupna površina objekta bo 1.200 kvadratnih metrov«.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam