Društvo za napredek "Hribovec" Rihpovec in njegove dejavnosti

Po vseh zelo delovnih letih je bilo na sestanku vaščanov 17. novembra 2002 sklenjeno, da se začne postopek za ustanovitev društva. S Pravili društva so društvo poimenovali Društvo za napredek Hribovec Rihpovec. Na 1. skupnem sestanku upravnega in nadzornega odbora društva 2. 8. 2003 pri družini Bilbija je bil izmed članov Franc Mahnič, Milka Šircelj, Franci Starič, Janez Bartolj in Ivan Starič za predsednika upravnega odbora izvoljen Ivan Starič. Za predsednika nadzornega odbora pa je bil izmed članov Zlatko Rajkovič, Brane Oberč in Ivan Sebanc izvoljen zadnji. Še istega leta je spletno stran društva izdelal Brane Starič. Danes zanjo skrbi podpredsednica društva Ksenija Starič. Po nekaj letih dela je predsedovanje upravnemu odboru društva prevzel Franci Starič.