Dopisnice in pisma

Pri štiriinštiridesetih letih je bil Josip Trebec vpoklican v avstro-ogrsko vojsko k tržaškemu 97. pehotnemu polku v Radgono (Radkesburg). Preberi več
V času služenja vojske se je Josip domačim redno, skoraj vsak dan, javljal z dopisnicami in pismi, ki so pomemben pisni vir za proučevanje takratnega dogajanja.

Njegova prva (ohranjena) dopisnica je bila tako 12. januarja 1917 odposlana prav iz Radgone in naslovljena na družino Trebec.

Opomba: Besedila so prepisana dobesedno, s čimer skušamo ohraniti njegov stil in ritem pisanja in dopuščamo, da si besedilo vsak sam razlaga.

Ključne besede

DOMOZNANSKE ZBIRKE, DOMOZNANSTVO, dopisnice, družina Trebec, KORESPONDENCA, PISMA, SVETOVNA VOJNA 1914-1918, Trebec, Josip