Njegova družina se je z leti razširila, dobil je vnukinje in vnuke, ki jih je bil zelo vesel. Z njimi je zelo rad preživljal proste trenutke. Do njih je bil popustljiv in rad jih je razvajal. Druženja z družino ob osebnih in družinskih praznikih, še posebej za božič in veliko noč, so ga napolnjevala s srečo, veseljem in zadovoljstvom. Svojo družino je imel zelo rad.

Preberi več

Ob obletnicah je prejemal čestitke, voščila z dobrimi željami družine in prijateljev pa tudi gospodarstvenikov (tako domačih kot tujih) ter politikov. Še posebej so bili pozorni do njega ob njegovi upokojitvi leta 1984 in ob njegovi 80-letnici. Nekdanji sodelavci tovarne Krka so v počastitev njegovega jubileja pripravili veliko slovesnost v Dolenjskih Toplicah. Bil je vesel, ganjen in počaščen ob tolikšni naklonjenosti svojih nekdanjih sodelavcev.

Svojo bogato, uspehov polno življenjsko zgodbo je sklenil decembra 1993.

Marjeta Bregar

Klementina Kolarek

Ključne besede

GOSPODARSTVO, FARMACIJA, Novo mesto, Andrijanič, Boris, Krka, tovarna zdravil, d.d,, BIOGRAFIJA, življenjepis