Franc in Avgust Pacchiaffo ter brata Alojz in Ivan Knez

Celje je v obdobju med obema vojnama predstavljalo središče zlatarstva v vsej Kraljevini Jugoslaviji in na Balkanu. To vlogo  je ohranilo tudi po letu 1945. Največje zasluge za vzpon zlatarstva v Celju sta poleg Franca Pacchiaffa in njegovega sina Avgusta imela brata Alojz in Ivan Knez.

Franc Pacchiaffo je izhajal iz italijanske družine, ki se je v Celje priselila v prvi polovici 19. stoletja in se kasneje ponemčila. Leta 1844 je njegov prednik Ivan Pacchiaffo v Celju od Italijana Jožefa Tamburinija kupil zlatarsko delavnico, ki je bila na dvorišču hiše št. 4 na sedanjem  Glavnem trgu. Zlatarsko obrt so Pacchiaffi s par leti presledka opravljali vse do leta 1945, torej celo stoletje. Da bi lahko svoj obrat razširil, je Franc Pacchiaffo leta 1890 na dražbi nasproti gledališča kupil hišo, ki jo je prezidal in toliko razširil, da je lahko v njej namestil zlatarsko delavnico. Ko je do leta 1894 njegov zlatarski obrat prerasel okvire obrtne delavnice, ga je dal pri Okrožnem kot trgovskem sodišču v Celju registrirati kot posamično firmo pod imenom Franc Pacchiaffo, I. steiermȁrkische Bijouterie Fabrik (Franc Pacchiaffo, Prva štajerska tovarna bižuterije).