Kuharjeva zaposlitev v Ljubljani je bila le kratkotrajna. Že leta 1935 se je odselil na Jesenice, kjer je 1. oktobra začel delati v Železarni Kranjske industrijske družbe na Jesenicah in ostal tam celih petnajst let. Najprej je bil asistent obratovodje v mehanični delavnici, kasneje pa normirec in časomerilec v več obratih, kar je bil zametek njegovega dolgoletnega in uspešnega ukvarjanja z racionalizacijo dela. S svojimi prizadevanji je dosegel lepe racionalizatorske uspehe s tehničnimi in organizacijskimi izboljšavami na več delovnih mestih. Podjetje mu je leta 1936 omogočilo študijsko potovanje po Avstriji, Češki,  Poljski in Nemčiji, kjer se je še podrobneje seznanil z racionalizatorstvom. Sodeloval je pri nastanku referata za varstvo pri delu v železarni in ustanovitvi industrijske šole, na kateri je tudi predaval. Od januarja 1937 do aprila 1941 je bil urednik Tovarniškega vestnika Kranjske industrijske družbe.