Poklicna pot

Avgust Kuhar je bil sicer šolan elektrotehnik, vendar se je z elektrotehniko ukvarjal le na prvem delovnem mestu. Kasneje je namreč poglobljeno deloval na različnih področjih, le na elektrotehničnem ne. O elektriki mu je menda ostalo znano samo to, da te strese, če primeš napačno žico – kot se je rad pošalil. Po študiju novinarstva v Parizu se je v Ljubljani in nato na Jesenicah izoblikoval kot novinar in urednik. Obenem se je z delom in tudi ob delu v jeseniški železarni ter v tujini izšolal za strokovnjaka racionalizacije in varstva pri delu. V tej stroki je pri nas oral ledino. Vse to je zmogel zaradi izjemne razgledanosti in predanosti delu. V življenju mu je služba varstva pri delu pomenila poklic in vsakdanji kruh, urejanje tovarniškega glasila pa je bil njegov konjiček.38 Tako je lahko uresničeval svoje prepričanje, da je treba ljudem poleg materialnih dobrin ponuditi tudi duhovno hrano.