Ansambel Radia Tržič

Po vrnitvi iz vojske je zgoraj omenjeni Janko Meglič zaigral tudi v prvi postavi tega ansambla, ki ga je ustanovil Nenad Antonič, sodelavec Radia Tržič. Le-ta je bil njihov menedžer, sicer pa tudi sam glasbenik in pesnik. V začetni fazi ansambla je klavir igral Boris Eržen, na trobenti je bil znani Marjan Ogrin, Andrej Arnold je igral saksofon, (?) Kodrič pozavno in Brane Bučar bobne. Pela sta danes znani slikar Nejc Slapar in Franci (Frenk) Bobič. Že v začetku so imeli veliko nastopov, vrsto let so igrali npr. na Gorenjskem sejmu v Kranju. Zasedba se je zato veliko menjala, kar je sploh veljalo za pevke. Z ansamblom so prepevale mdr. Mia Fister, Zlatka Karo, Majda Jazbec, Irena Kohont, Sonja Gabršček, znanim pevskim imenom dodajmo še domačina Janka Ropreta.

Tone Remškar se spominja zadnjega obdobja delovanja skupine, kamor je prišel spomladi 1971. Poleg njega na bas kitari so takrat igrali še omenjeni Marjan Ogrin, Boris Eržen, ki ga je za čas služenja vojaškega roka zamenjal Milan Fajfar iz Radovljice, pel je Janko Ropret, na bobnih je bil Drago Peteh, pridružil se je tudi Miro Sršen iz Domžal. Spominja se, da so od pomladi 1971 do jeseni 1972 imeli podpisano pogodbo za vsakodnevni koncert (z izjemo enega dne v tednu) v dvorani Kazino na Bledu. Igrali so instrumentalno in vokalno-instrumentalno glasbo. Spominja se evergreenov, npr. pesmi Moonriver in Larina pesem. Marjan Ogrin je na trobento igral Tišino, Janko je odpel Strangers in the night, Yesterday itd. Peli so tudi v nemščini in italijanščini.

Organizatorji plesov v Kazini so v drugi sezoni postali ambicioznejši in so prirejali koncerte uveljavljenih solistov, oni pa so bili njihov spremljevalni ansambel. Spremljali so Marka Novosela, Radojko Šverko, Iva Robiča, Alenko Pintarič, Ireno Kohont, spremljali so tudi plesni turnir. Po izteku te pogodbe so imeli turnejo po Sloveniji. Peli so Janko Ropret, Braco Koren in Sonja Gabršček, prireditve je povezoval igralec Mirko Bogataj, ki je recitiral in pripovedoval šale. Tone se spominja menedžerjev, s katerimi so imeli dobre in slabe izkušnje. Po tej turneji so prenehali z delovanjem. Janko Ropret in Marjan Ogrin sta se posvetila svojima karierama, ostali pa so še nekaj časa igrali po različnih zasedbah.

V sredini 70-ih let je kot humorist z njimi nekajkrat nastopil tudi Boris Kuburič, ki je takrat (od leta 1974) že imel svojo lastno humoristično oddajo na Radiu Tržič. Z njim je nastopala Marjeta Klemenc z Raven pri Tržiču.