skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Ana Nuša Kerševan, predsednica Skupščine mesta Ljubljana med 1986 in 1990

Ana Nuša Kerševan

Tino Tomlje je nasledila Nuša Kerševan (1930). Rojena je bila v Renčah pri Novi Gorici, diplomirala pa na Visoki šoli za zunanjo trgovino v Beogradu. Bila je članica delegacije Socialistične republike Slovenije (SRS), med letoma 1982 in 1986 je delovala v zveznem zboru republik in pokrajin. V letih 1984-85 je bila podpredsednica Skupščine SFRJ. Na mesto ljubljanske županje je bila izvoljena maja 1986, po dveh letih pa znova izvoljena še za drugi mandat.

Zaradi gospodarske krize po celotni skupni državi so veljali interventni ukrepi za zmanjšanje porabe. Ti so negativno  vplivali na gospodarstvo, inflacija je strmo rasla in povečevala težave. Mestno gospodarstvo ni zagotavljalo dovolj sredstev, zato so si morali pomagati s samoprispevki mestnega prebivalstva.

Gospa je še vedno predsednica Društva Zeleni prstan, ki skrbi za ohranjanje Poti spominov in tovarištva in sodeluje z MOL in društvom TIMING pri organizaciji vsakoletnega Pohoda ob žici. Leta 2010 je skupaj z Janezom Stanovnikom prejela naziv častne meščanke Ljubljane. 

Preberi več

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.