Zemljevid  

Vrh skaline silovite, Knežak 1999

Ob proslavljanju 130-letnice pivškega tabora na Kalcu, ki ga je bil na pomlad 1869 sklical Miroslav Vilhar, so lepo počastili njegov spomin Knežani, tudi zato, ker je pesnik v Knežaku, največji zgornjepivški vasi, županoval. Sklenili so izdati knjižico njegovih pesmi. Ob moji literarnozgodovinarski  in likovniški pomoči Romeota Volka je nastala lična knjižica »pozabljenih« Vilharjevih epskih pesmi z naslovom Vrh skaline silovite. Naslov je prvi verz znamenite in edine še zmeraj žive13-kitične pripovedi o divje razuzda ...

Preberi več

Ob proslavljanju 130-letnice pivškega tabora na Kalcu, ki ga je bil na pomlad 1869 sklical Miroslav Vilhar, so lepo počastili njegov spomin Knežani, tudi zato, ker je pesnik v Knežaku, največji zgornjepivški vasi, županoval. Sklenili so izdati knjižico njegovih pesmi. Ob moji literarnozgodovinarski  in likovniški pomoči Romeota Volka je nastala lična knjižica »pozabljenih« Vilharjevih epskih pesmi z naslovom Vrh skaline silovite. Naslov je prvi verz znamenite in edine še zmeraj žive13-kitične pripovedi o divje razuzdanem vsakdanu grofovske druščine na bližnjem gradu Šilentabor in o tragičnem koncu njegove gospe Ljudmile Taborske. (sf)

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Fotokolaž: S. Fatur

Čas, ki ga prikazuje slika

1999

Obdobje nastanka slike

Po 2. svetovni vojni

Ključne besede

Knežak, tabor, vrh

Datum objave

03.12.2017 09:00

Zadnja sprememba

03.12.2017 09:00

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam