Zagorske punce iz leta 1938

Zagorske punce. Sliki sta bili posneti 22. junija 1938 pod nekdanjo verando na Čópčovmi brjáči.  Bilo je sredi tedna, vendar pa  oblačila kažejo, da so nekaj praznovali.  Pri Čópči  je bila namreč gostilna.  –  Na zgornji sliki so: Franca Šímcova, Mila Šemónova, Fani Pétrova, Franca Kováčova, Angela Pétrova, Mica Šemónova, Mica Lovríšova, Pepca Pápežova, Mica Pápežova, Franca Šemónova.  – Spodaj treh od imenovanih ni več zraven; ostale so  posedli, pridružila se jim je Marija Àgatna, opazna po sproščeni drži sredi slike. Pristopili pa so tudi fantje/možje:   Janez Pékov, NN, Jakob Tomáškov, Frjan Šímanov, NN, Janez Zájcov in Lojz Mrtínkov. Menda vsi tudi cerkveni (in v tistih črnih letih obenem tajni posvetni) pevci. (sf)