Ekipa OE Zavoda za šolstvo v Kopru

Ekipa OE (organizacijske enote) Zavoda za šolstvo v Kopru, 80-a, 90-a leta 20. stoletja. Na levi jaz, pedagoški svetovalec za slovenščino in za šole s slovenskim učnim  jezikom v Italiji, potem pa z leve na desno pedagoški svetovalci:  Alberta Poles, pedagoginja, svetovalka za OŠ (osnovno šolo), Lucija Čok, romanistka, svetovalka  za italijanščino kot 2. jezik, Lilija Hodžić, dvojezična tajnica enote, Elda Fras, svetovalka za razredni pouk, Franc Uljan, svetovalec za fiziko, Alenka Aškerc Mikeln, pedagoginja, predstojnica OE, Sonja Tasevski, svetovalka za predšolsko vzgojo, Giuseppe Debernardi, svetovalec za naše šole z italijanskim učni jezikom, Tomaž Bizajl, svetovalec  za STM (samoupravljanje s temelji marksizma) in sociologijo, Kruno Peričić, svetovalec za športno vzgojo v osnovni in srednji šoli. Ekipa je bila bolj ali manj stalna. Vanjo pa sta sodila še Dedomir Klinc, svetovalec za matematiko In Ivan Bezeg, pedagog. – Bili smo dobro uigrana enota, z razvejanimi stiki s šolami na našem  terenu (6 tedanjih obalno-kraških občin: Koper, Izola, Piran, Sežana. Ilirska Bistrica in Postojna), s svojimi pobudami in aktivnostmi pa opazni tudi na ravni Zavoda Republike Slovenije za šolstvo kot celote. (sf)