Življenje na cepelinu

Le dober teden po preletu Maribora je zrakoplov Graf Zeppelin poletel na severni tečaj.

Vse adaptacije in druga dela na zrakoplovu Grof Zeppelin za njegov polet na severni tečaj so končane. V torek so v zrakoplov spravili ves živež, ki ga vzamejo s seboj, in sicer 150 kg kruha, 75 kg mesa, 30 kg klobas, 150 kg sočivja in krompirja, 30 kg sira, 30 kg sirovega masla in prav toliko konserviranega sadja, mezge in čokolade, dalje nekaj kave, čaja, kondenziranega mleka in 15 kg sladkorja. Skupno so naložili 596 kg živeža, ki so ga večinoma spraviti v neprodušno zaprte lonce. Razen tega vzame »Grof Zeppelin« s seboj 300 jajc, 50 kolačev in keksov in 20 zavojev prepečenca. Alkohola v zrakoplovu domala ne bo, le nekaj steklenic konjaka in whiskyja, zato pa 200 litrov mineralne vode. Za rezervo je poskrbljeno s 4 tonami pemikana. V gondole so tudi že spravili pet gumastih čolnov, 2 kajaka, 12 sani in 12 šotorov iz rdeče jadrovine, s čimer je polarna oprava »Grofa Zeppelina« popolna,” je o pripravah na ta polet pisal časnik Slovenski narod 22. julija 1931.