Življenje cepelina

Zračna ladja LZ 127, imenovana Graf Zeppelin, je bila nemška trda zračna ladja polnjena z vodikom, ki je letela med letoma 1928 in 1937. Ponudila je prvo komercialno storitev čezatlantskega leta za potnike. Poimenovano po nemškem pionirju zračne ladje Ferdinandu von Zeppelinu jo je zasnoval in vodil dr. Hugo Eckener.

Graf Zeppelin je opravil 590 letov v skupni višini skoraj 1,7 milijona kilometrov (več kot milijon milj). Upravljala ga je 36-članska posadka, prevažala pa je lahko 24 potnikov. Ko je bila zgrajena, je bila to najdaljša in največja zračna ladja na svetu. Opravila je prvo kroženje po svetu in prvi zračni prehod čez Tihi ocean. Po več dolgih letih med letoma 1928 in 1932, vključno z enim do Arktike, je Graf Zeppelin pet let zagotavljal komercialne potniške in poštne storitve med Nemčijo in Brazilijo. Ko je prišla v Nemčiji na oblast nacistična stranka, so ga uporabili kot propagandno orodje. Po nesreči zrakoplova Hindenburg je bil leta 1937 umaknjen iz uporabe.