Uporabljeni viri o Matiji Maležiču in obdobju 1948-1951

Pomembni pubikaciji za razumevanje oblastnega ustroja v tem času sta Ljubljanska mestna uprava skozi čas ter Ljubljanski župani 1504 – 2004 avtorjev Sonje Anžič, Damjana Hančiča in Tatjane Šenk.

Med arhivskimi viri so pomembni Zapisniki sej Mestne skupščine (Digiteka ZAL) na spletu in fond ZAL LJU 465 – Mestni ljudski odbor Ljubljana – predsedstvo ter fondi poverjeništev znotraj MLO.

Leta 2008 so v Zgodovinskem arhivu Ljubljana objavili spomine z naslovom Zgodbe krutih časov : iz zapiskov, dokumentov in spominov Matije Maležiča.

Glavni časopisni vir za Maležičevo obdobje vodenja ljubljanskega IO MLO je Gradimo, glasilo OF Ljubljane med letoma 1948 in 1951. Dogodkom tega časa lahko sledimo tudi z dnevnikoma Slovenski poročevalec in Ljudska pravica.

Slikovno izčrpen vir je tedniška ilustrirana revija Tovariš, ki je izhajala med letoma 1945 in 1973.