Viri in literatura

Viri

Literatura

• Adresar mesta Celje. Celje: Miroslav Rudolf, 1939.
  • Celje – avtonomno mesto Dravske banovine. Novo mesto: Progres, 1932.
  • Cvirn, Janez, Rihter, Andreja. Biser na Savinji. Nazarje: Epsi, 1993.
  • Cvirn, Janez. Ekološki problemi v Celju med obema vojnama. Celjski zbornik. Celje: Osrednja knjižnica Celje, 1994.
  • Cvirn, Janez. Kri v luft! Čreve na plot! Oris družabnega življenja v Celju na prelomu stoletja. Celje: Novi tednik: Radio Celje, 1990.
  • Fürstbauer, Thomas. Führer durch Cilli und Umgebung. Celje: F. Rasch, 1901.
  • Glantschnigg, Eduard. Cilli und Umgebung. Handbuch für Fremde. Celje: F. Rasch, 1887.
  • Glažar, Natalija. Snovanje turizma v Sloveniji 1945–1950. Prispevki za novejšo zgodovino: Inštitut za novejšo zgodovino, 2000, št. 2.
  • Golner, Vesna. Turistično in kulturno društvo Celje – začetki organiziranega turizma v Celju. Seminarska naloga. Celje: Fakulteta za komercialne in poslovne vede, 2019.
  • Goropevšek, Branko. »Vaši pomisleki morebiti niso bili povsem upravičeni, mesto se vendar razvija«. Odsevi preteklosti: 1848–1918, (ur. Marija Počivavšek). Celje: Muzej novejše zgodovine Celje, 1998.
  • Kolšek, Alenka, Kač, Tatjana. Celjski mestni park: Narava v mestu in mesto v naravi. Celje: Osrednja knjižnica Celje; Mestna občina Celje, 2000.
  • Krajevni leksikon Dravske banovine. Ljubljana: Uprava Krajevnega leksikona Dravske banovine, 1937.
  • Kurz, Matthaeus. Führer in Cilli und Umgebung. Celje: F. Rasch, 1894.
  • Orožen, Janko. Rast celjskega mesta in zgodovina Olepševalnega turističnega društva. Celje in Olepševalno društvo. Celje: Reklama, 1955.
  • Orožen, Janko. Zgodovina Celja – III. del: Novoveško Celje (14561848). Celje: Goričar & Leskovšek, 1930.
  • Orožen, Janko. Zgodovina Celja in okolice (2. del). Celje: Kulturna skupnost, 1974.
  • Počivavšek, Marija. Druženje v Celju. Podobe družabnosti. Ljubljana: Muzej novejše zgodovine Slovenije, 2005.
  • Porsche, Ferdinand. Führer durch Cilli und Umgebung. Celje: F. Rasch, 1912.
  • Ravnihar, Vladimir. Mojega življenja pot (ur. Janez Cvirn, Vasilij Melik, Dušan Nećak). Ljubljana: Oddelek za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, 1997.
  • Rihter, Andreja. Razvoj turizma na Celjskem med obema vojnama. Magistrsko delo. Celje, 2008.
  • Sever, Bela. Turistično društvo. Enciklopedija Slovenije (zv. 13). Ljubljana: Mladinska knjiga, 1999.
  • Splošni pregled Dravske banovine. Ljubljana: Kraljevska banska uprava Dravske banovine, 1939.
  • Studen, Andrej. K zgodovini potovanj in o začetkih turizma pred prvo svetovno vojno. To in ono o meščanstvu v provinci. Celje: Pokrajinski muzej Celje, 1995.
  • Thatherr. Fremdenführer von Cilli und Umgebung. Celje: Theofil Drexel, 1875.
  • Videčnik, Aleksander. Celje moje mladosti. Celje: Fit media; Mozirje: Zavod za kulturo, 2002.
  • Zajc Cizelj, Ivanka. Društveno življenje v Celju do leta 1918. Odsevi preteklosti: 1848–1918, Celje: Muzej novejše zgodovine Celje, 1998.
  • Zajc Cizelj, Ivanka. Olepševalno in turistično društvo v Celju 1871–1941. Celje: Turistično društvo Celje, 2006.