Viri in literatura

Viri in literatura uporabljeni za izdelavo digitalne zbirke Etnološka zbirka Sveti Tomaž:

– Bogataj, J.: Domače obrti na Slovenskem. Ljubljana, DZS, 1989.

– Bras, L.: Rokodelstvo in obrt: sprehod skozi čas. V: Slovenski etnograf, letn. 33/34, (1988/1990), str. 207‒246.

– Cerovič, I., Ramovš, M., Makarovič, M.: Ivanjkovci z okolico iz preteklosti za prihodnost. Ivanjkovci, Turistično-kulturno društvo, Ivanjkovci, 2007.

– Ciani, I.: Klečaja na Korečjem vrhu: je stara 300 let? V: Tednik, letn. 44, št. 44 (7. nov. 1991), str. 8.

– Hartman, M.: Pranje in likanje perila nekoč: mar res radost in veselje žensk? Ormož, Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož, 2015.

– Kronika Župnije Sveti Tomaž

Prlek priša, Prlek ša: prleški govori v okolici Ormoža. Ormož, Gimnazija, 2007.

– Skalicky J., Požauko P.: Panonska cimprana hiša. V: Ptujski zbornik VI/2 (1996), str. 993–1016.

Strokovne podlage za razglasitev kulturnih spomenikov lokalnega pomena za Občino Sveti Tomaž. Maribor, Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Območna enota Maribor, 2013. Dostopno na: https://sv-tomaz.si/files/Obcina%20Sveti%20Tomaz.pdf (27. 9. 2023)