Švabova ulica

Anton Schwab, rojen v Preboldu, je bil ugleden zobozdravnik, zdravnik, skladatelj in šahist. Bil je izrazito glasbeno nadarjen, saj se je že v mladosti naučil igrati na številna glasbila in že kot dijak celjske gimnazije ustanovil svoj prvi ansambel. Gimnazijo je uspešno končal leta 1887, študiral medicino v Gradcu in tam prijateljeval z Josipom Ipavcem, sinom dr. Benjamina Ipavca, ki je imel tam zdravstveno ordinacijo. Poleg medicinskega si je pridobil tudi veliko glasbenega znanja, zlasti na področju kompozicije. Po zaključku medicinskega študija se je za nekaj časa ponovno vrnil v rodni Št. Pavel (Prebold), pozneje pa se je vpisal na graško kliniko za stomatologijo in leta 1902 opravil specializacijo za zobozdravstvo.