Hčerka Vida se je leta 1940 poročila z Bojanom Ribnikarjem, ki je prav tako kot Vida prihajal iz narodno zavedne in premožne družine. Po poroki sta živela v Mariboru. Bojan je prevzel Večernik in kot novinar ostro obsojal nacizem, zato se je moral po kapitulaciji Jugoslavije umakniti pred Nemci v italijansko okupacijsko cono. Kasneje sta oba z Vido prebežala v Italijo. Po osvoboditvi Rima sta delala pri zaveznikih, ob koncu vojne pa v Trstu, Bojan je postal urednik glasnika Glas zaveznikov, Vida pa je delala na radiu.

Po priključitvi Trsta Italiji sta emigrirala v Argentino. V Buenos Airesu sta morala za preživetje opravljati kakršnokoli delo. Po dveh letih jima je uspelo pridobiti vizum za Združene države Amerike. Najprej sta živela v New Yorku, kasneje pa v San Franciscu, kjer je bila Vida vodja nove enote nizozemske letalske podružnice KLM, Bojan pa solastnik potovalne agencije.