Srečna generacija

Silvo Karo nosi v sebi zelo lep spomin na generacijo alpinistov konec sedemdesetih in v začetku osemdesetih let. V svoji avtobiografiji je zapisal, da nobena generacija pred njimi in nobena za njimi ni in ne bo doživela takega tehnološkega razvoja na področju opreme, kot jo je njegova. Plezalniki, frendi, goretex, plastični čevlji, lahki in hitro sušeči se materiali, ledni vijaki, cepini in dereze za navpičen led itd. Vse to je nedvomno vplivalo na velik razcvet, razvoj in napredek plezanja in alpinizma, ki se je vse bolj cepil tudi že v samostojne zvrsti. Okorne in nerodne gojzarje so nadomestili plezalniki z gladkim podplatom, plezanje je dobilo baletno mehkobo gibanja. Velike profilne kline so že konec sedemdesetih let zamenjali revolucionarni, tako imenovani frendi.