skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Sladka repica

Gospod Domen Rupnik je na natečaj poslal recept za sladko repico, ki gre takole:

1 kg sveže repe
10 žlic belega sladkorja
sol

Repo olupimo in narežemo na kocke. V loncu zavremo vodo, dodamo sol in v njej kuhamo repo pet minut, nato jo odcedimo. V drugem loncu karameliziramo sladkor. Deset žlic belega sladkorja stresemo v lonec, ki ga počasi segrevamo, dokler sladkor ne porjavi. V karameliziran sladkor previdno počasi stresemo blanširano repo. Dušimo, dokler sladkor ne odstopi od posode in repa porjavi.

Postrežemo kot prilogo k praženemu krompirju in kuhani govedini.

 

Fotogalerija

Informacije o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke, ki zagotavljajo najboljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki se hranijo v vašem spletnem brskalniku, v njih so shranjeni podatki o izbrani regiji, služijo za vodenje sej uporabnikov in podobno. Poleg tega nam omogočajo boljše razumevanje posameznih odsekov spletne strani, ki se vam zdijo najbolj zanimivi in uporabni.

Preko zavihkov na levi strani lahko nastavite vse vaše nastavitve piškotkov na teh straneh.

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2025 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.