Pripovedi

Strokovna komisija, ki jo je imenovala direktorica Mariborske knjižnice Dragica Turjak, v sestavi dr. Andreja Erdlen, Jasna Mlakar in mag. Nina Hriberšek Vuk se je po koncu natečaja soočila z zelo težko nalogo izbrati najboljše tri, saj je vsaka zgodba mala mojstrovina in pomemben kamenček v mozaiku naše domoznanske zbirke. Članice komisije smo se nazadnje zedinile, da prejme 1. nagrado zgodba Kruh za dušo avtorice Ksenije Šešerko, 2. nagrado zgodba Po stopnicah avtobusa do svobode avtorice Lee Dvoršak in 3. nagrado zgodba Rimljanka avtorice Juše Knez-Riedl. Komisija se je prav tako odločila podeliti še dve nagradi, in sicer članoma VDC Sožitje Maribor Timoteju Brezniku za pripoved Zgodba iz moje knjižnice ter Adrijani Morovič za zgodbo Ambulanta za knjige. Vse prispele pripovedi skupaj z obrazložitvami nagrajenih zgodb pa objavljamo na Kamri in vam jih ponujamo v branje.