Prejete med 1900 in 1918 (v Avstro-Ogrski monarhiji)

Na božičnih in novoletnih voščilnicah, ki jih je gospodična Julka prejela predvsem v času prve svetovne vojne se prepletajo motivi številk, mušnic, zimski motivi, motivi angelov in otrok, motivi božičnega drevesca in ljubezenski motivi (motivi zaljubljencev), zato jih je zelo težko razvrstiti po posameznih motivih.

Na več voščilnicah se pojavljajo okrašene novoletne jelke.  Damjan J. Ovsec v Veliki knjigi o praznikih navaja, da v naših krajih pred drugo svetovno vojno niso okraševali smrečic, z zagotovostjo pa lahko na osnovi teh voščilnic trdimo, da se je motiv okraševanja jelk pojavljal na voščilnicah že v času prve svetovne vojne. Motiv so prevzeli iz voščilnic nemških in avstrijskih dežel, na katerih se je ta motiv pojavljal že konec 19. stoletja.

Poslane so bile iz domačih in tujih krajev Avstro-Ogrske monarhije, večina jih je v slovenskem, nekaj pa v nemškem in hrvaškem jeziku.