skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Pregled članstva skozi zgodovino

Poleg posodobitve tehnike pa gasilci v društvu vseskozi skrbijo tudi za vzgojo in izobraževanje članstva. Kot navajajo viri, naj bi društvo ob ustanovitvi štelo 20 članov, katerih številka se je do leta 1959 povzpela na 121, tj. 29 aktivnih članov, 10 rezervnih članov, 11 članic, 10 mladincev, 16 pionirjev in 45 podpornih članov.

Prav v društvu PGD Dolenja vas – Sv. Pavel pri Preboldu pa je bila leta 1955 ustanovljena prva ženska gasilska desetina, ki je bila hkrati ena prvih v okrajni gasilski zvezi. V velik ponos sta tekmovalna rezultata iz leta 1973, ko so v avstrijskem Hornu osvojile bronasto tekmovalno značko ter republiško tekmovanje v Velenju leta 1974, kjer so osvojile prvo mesto.

Skupaj z žensko desetino so se tekmovanj v občinskem in državnem merilu, kot tudi v sosednji Avstriji, udeleževali člani. Na tekmovanjih so dosegali lepe rezultate, kar še danes dokazujejo mnogi pokali in diplome v gasilskem domu. Na republiških tekmovanjih so trikrat osvojili zlato tekmovalno značko, na mednarodnih tekmovanjih pa sedem bronastih in šest srebrnih tekmovalnih značk. Najpomembnejše od vseh je bilo zagotovo tekmovanje leta 1971, ko so na državnem tekmovanju v Mariboru osvojili 3. mesto in si priborili nastop na mednarodnem tekmovanju v Avstriji.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Organizacija

Partner


Izbira pokrajine


2008 - 2023 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.