Podružnična cerkev sv. Mihaela v Mošah

Podružnična cerkev sv. Mihaela stoji na bregu Save, stisnjena med vaške hiše. Moše so kot kraj prvič omenjene leta 1334 (»Pruck«), cerkev pa se prvič z gotovostjo omenja leta 1526. O njeni zgodovini je malo podatkov. V sredini 17. stoletja je bila takratna zelo nizka cerkvena ladja za slab meter povišana in je dobila nov lesen strop, leta 1661 pa je bil na zahodu zgrajen zvonik. Iz zapisnikov vizitacij izvemo, da je bila cerkev zelo revna in slabo vzdrževana ter je škof zato ukazal, naj se odstrani (edini) stranski oltar svetega Primoža in patrocinij pridruži glavnemu oltarju. V drugi polovici 19. stoletja je bila cerkev na stroške dveh duhovnikov domačinov, Andreja Čebaška in Antona Vonča, močno prezidana in regotizirana ter na novo opremljena. Predelana je bila posvečena leta 1859.