Plakatiranje

Plakate so od leta 1945 do 1953 pisali in risali na roke. Kasneje so uporabljali tiskane plakate s praznim prostorom v katerega so na roko vpisovali datume in naslove kulturnih dogodkov.

Stalna plakatna mesta imajo zagotovo od leta 1945, morda so bila ista že prej. Plakate so lepili na naslednja mesta: v Vikrčah na kostanj pri gostilni Kovač; v Spodnjih Pirničah na Bukov pod; v Zgornjih Pirničah na lipo pri šoli, na Korunov pod, na Urhov pod in njihovo češnjo, na Bengerjevo lipo, na kostanj pri gostilni Mihovec in na Jožefov pod; na Verju so plakati vaščane obveščali o dogodkih s kostanja pri gostilni Kralj. Po predstavi so plakate pospravili. Eden od igralcev se je s kolesom odpeljal od enega do drugega in jih vse odstranil. Nikoli niso prelepili plakatov koga drugega.