Začetki današnje Pekarne Grosuplje segajo v leto 1951.
Leta 1975 jehlebec iz grosupeljske pekarne kot prvi dobil svoje ime Taborc, da so seizognili standardnim poimenovanjem kruha.
Leta 1978 sozgradili novo pekarno na Gasilski cesti. Združili so se s trgovskim podjetjemMercator, da je njihov kruh prišel na prodajne police v tej trgovski mreži povsej Sloveniji. Leta 2007 je krmilo pekarne prevzel Miran Hribar.
Pekarna jeuspešno podjetje. Leta 2011 so praznovali 60-letnico uspešnega delovanja.Veliko vrst kruha delajo ročno, brezdodanih aditivov, dodajajo kislo testo po starem dolgotrajnem postopkupriprave, kar daje kruhu sočnost, aromo in na naraven način doseženo daljšoobstojnost.
Njihovi zlatihlebci z imeni Sosed, Krjavelj in Malnar so pogosto nagrajeni. Na ocenjevanjuSekcije za pekarstvo v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije je devet njihovih izdelkov prejelo zlata odličja za kakovost.
Ohranjajoslovensko dediščino kruha in krušnega peciva, saj izdelujejo pletenice, pletenasrca, ptičke, okrašene praznične hlebce. Prodajo svojega kruha so razširilitudi na Hrvaško.