Vokalno instrumentalni ansambel KORA (Duo KORA)

KORA je glasbena skupina, ki se je leta 1979 pridružila KUD Prežihov Voranc. V matičnem društvu so sodelovali na številnih proslavah in podobnih prireditvah s svojim repertoarjem revolucionarnih pesmi. V širšem slovenskem prostoru so bili bolj znani kot skupina ali, ki izvaja sodobno zabavno glasbo s specifičnim glasbenim in idejnim izrazom. Po smrti pevca Tonija Apohala (1958-+2002), je Milan Kamnik (1957) ostal član KUD Prežihov Voranc in sodeloval skoraj na vsaki društveni proslavi in drugih prireditvah s svojimi pesmimi, vezanimi na Vorančeva dela. Ljudem je še posebej ostal v spominu koncert, ki ga je
28. 11. 2002 organiziralo domače kulturno društvo, Milan Kamnik pa je nastopil z gosti: hčerko Mojco Kamnik, pevko Marijano Mlinar in Gorazdom Čepinom na klaviaturah.36

36D(etela), J(asmina): Skupaj zapojmo Koroško pesem. V: Večer, 27. 11. 2002, str. 15.