Mešani pevski zbor KUD Prežihov Voranc

Tretji in najmlajši pevski korpus ravenskega društva je bil Mešani pevski zbor KUD Prežihov Voranc. To je bil prvi mešani pevski zbor, ki je po 15 letih zapel na Ravnah. Skoraj ni bilo dogodka, ki ga pevci ne bi popestrili s svojim ubranim petjem. K prvi vaji so se zbrali konec leta 1973. Pobudo za nastanek mešanega zbora sta dala upravni odbor društva in Tone Ivartnik, zborov stalni umetniški vodja. Pomagala mu je korepetitorka Nevenka Lesjak.

17. 2. 1975 je na javni prireditvi »Hotuljci Prežihu« zbor prvič zapel v Kotljah. Že naslednji dan, 18. 2., se je predstavil tudi v Titovem domu na 1. Srečanju ravenskih pevskih zborov. Februarja 1975 se je mešani zbor udeležil tudi 8. pevskega srečanja Od Pliberka do Traberka in od tedaj naprej bil njegov stalni gost. 17. maja 1975 je sodeloval na veliki proslavi ob 30. obletnici osvoboditve na Poljani, 7. junija pa na proslavi ob 30-letnici ravenske gimnazije.