skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Uvod

Oddelek za otroke in mladino v Koroški osrednji knjižnici poleg neposrednih bralnih akcij ponuja še številne druge (in drugačne) dejavnosti. Mnoge izmed teh dejavnosti na prvi pogled niso povezane z branjem in knjižnico, lahko pa posredno usmerjajo mlade k uporabi knjižnice za zabavo in znanje. Zagotovo ni dejavnosti, ki je ne bi mogli oplemenititi s knjižničnim gradivom.

Dejavnosti, pri katerih razvijamo različne spretnosti, s pomočjo knjig marsikdo lažje razume in uspešno nadgrajuje. Ob skupinskih ustvarjanjih, raziskovanjih in drugih prireditvah se porajajo prijateljstva, tudi prijateljstvo s knjižnico. Tako tudi z »nebralnimi« projekti med mladimi in knjižnico ohranjamo in spodbujamo občutljivo vez, ki smo jo v knjižnici pletli od njihovega zgodnjega otroštva.

Seveda dejavnosti za mlade iz »železnega repertoarja« večine splošnih knjižnic izvajamo tudi pri nas, pomembno pa je, da smo posebni, po svoje inovativni, pri izvedbi tako pravljičnih kot bibliopedagoških ur, organiziranih ogledov, razstav idr. Vse omenjene dejavnosti v naši knjižnici izvajamo že več kot 25 let, vsako leto smo jim dodali vsaj kakšno novo dejavnost.

Uspešno sodelujemo s koroškimi in tudi drugimi šolskimi knjižnicami ter z različnimi posamezniki in društvi ter javnimi zavodi v okolju. Redno vzpostavljamo nove bralne akcije in druge aktivnosti v knjižnici. Z njimi k obisku in sodelovanju vsako leto pritegnemo več mladih, ki sicer niso redni obiskovalci knjižnice. Na ta način ohranjamo in razvijamo bralno kulturo, pokrivamo tudi široko paleto pismenosti med vsemi generacijami mladih bralcev. Posebno pozorni smo, da različne vrste naših dejavnosti zajamejo kot ciljno skupino vse generacije mladih uporabnikov.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.