skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Juhe in jušni vložki

Prve juhe segajo v čas okoli 7500 let pred našim štetjem, ko začne človek uporabljati lončevino, primerno za kuhanje. Stari Grki so poznali enolončnice iz luščenega ječmena, pese, boba, graha, leče z dodatkom mesa ali rib. Znana je tako imenovana špartanska črna juha iz krvi z dodatkom kisa, zelja in še nekaterih začimb. Iz časa stare Grčije sta poznani še lidijska (meso, riban kruh, frigijski sir, koper in mastna juha) in ribja juha (riba, kaša, koriander, česen, čebula, koper in voda; vse skupaj so poškropili z močnim kisom ter dodali poper in figov sok).

Preberi več

Fotogalerija

Informacije o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke, ki zagotavljajo najboljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki se hranijo v vašem spletnem brskalniku, v njih so shranjeni podatki o izbrani regiji, služijo za vodenje sej uporabnikov in podobno. Poleg tega nam omogočajo boljše razumevanje posameznih odsekov spletne strani, ki se vam zdijo najbolj zanimivi in uporabni.

Preko zavihkov na levi strani lahko nastavite vse vaše nastavitve piškotkov na teh straneh.

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2025 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.