Izjemni dar Antona Šublja in intervju z njim

4)»S pretresljivo tragiko je Šubelj zapel »Slepca« ter vzbudil v poslušalcih iskreno sočustvovanje z onimi, za katere je bila dobrodelna prireditev namenjena. Ploskanje in odobravanje je sledilo vsaki točki. Več pesmi je moral pevec ponavljati. Na klavirju ga je spretno spremljala v Ameriki rojena Slovenka, gospodična Frances Cerar. Lepšega slovesa, kakor je bilo Šubljevo slovo od Amerike oziroma od ameriških Slovencev, si skoraj misliti ne moremo,« piše Glas naroda. Vsi ostali slovenski časopisi v Ameriki silno hvalijo plemenito gesto pevca Šublja. Čisti dobiček poslovilnega koncerta v New Yorku je znašal v naši valuti okoli 14.200 Din. Šubelj se je zaradi tega daru že zglasil pri odboru fonda za Dom slepih v Ljubljani in bo te dni odboru izročil omenjeno vsoto.«(Izjemen dar slovenskega pevca, Jutro, 23. oktobra 1929.)