Zemljevid  

Zbirka AVDIOVIZUALNO Muzeja novejše zgodovine Celje

V Muzeju novejše zgodovine Celje že vseskozi poteka sprotno, namensko in načrtovano zbiranje ter dokumentiranje AV vsebin. Skupaj z razvojem muzeologije so le-te postale tudi pomemben element v samih postavitvah razstav, kjer je AV gradivo postalo pomemben del interpretacije razstav in hkrati izvrsten vir za nadaljnje raziskave. Preberi več
V Muzeju novejše zgodovine Celje uporabljamo avdiovizualno gradivo večplastno: AV kot metoda in dokumentacija, AV kot medij in komunikacija ter AV kot edukacija in popularizacija. Objavljeno gradivo tako predstavlja vse tri segmente uporabe AV vsebin v Muzeju novejše zgodovine Celje. Del gradiva je bil posnet iz vidika dokumentacije in situ, del gradiva pa na podlagi scenarijev bodisi za kratke dokumentarne filme, ki se predvajajo v sklopu stalne razstave, bodisi so bili del občasnih razstav, nenazadnje pa jih v muzeju uporabljamo tudi v promocijske in popularizacijske namene.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Kategorije

kultura

Kontaktne osebe

Sebastjan Weber

Ključne besede

AVDIOVIZUALNO GRADIVO, MEDNARODNO SODELOVANJE, MUZEJI, MUZEOLOGIJA, SLOVENIJA, stara fotografija

Datum objave

24.02.2010 00:00

Zadnja sprememba

15.04.2014 16:27

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam